Är det möjligt att leva i över 500 år idag? Svar: Ja.

“För första gången i världshistorien dör fler människor av att de äter för mycket än för lite. Fler dör av ålderdom än infektionssjukdomar och fler dör av självmord än krig, terrorism och kriminalitet tillsammans. Idag är det mer sannolikt att vi dör av att frossa på McDonalds än av torka, ebola eller en attack från Al-Qaida.”

Allt bra på det stora hela alltså? Visst. För några av oss. Medan läkemedelsindustrin går från att bota sjuka till att uppgradera friska, vem betalar priset för sökandet efter evigt liv? Yuval Noah Hararis nya bok, ”Homo Deus”, lägger ut texten om mänsklighetens framtid, och det är fascinerande läsning om hur dagens ekonomi, politik, skola och andra grundläggande samhällsystem inte längre blir relevanta för att möta utmaningarna på vägen fram – och en nära framtid som kommer med en helt ny typ av ojämlikhet: the super human vs the useless class.

Besök hemsidan, kolla Q&A, ta till dig boken och bilda din egen uppfattning.